Миков: Правителството ни е заето да се бръсне за гости от чужбина

Симона Костадинова 07 октомври 2015 в 10:50 2569 2

"Отсъства днес нашето правителство цял ден - готви се, подстригва се, бръсне се, че ще има важни гости от чужбина". 

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил Миков. Изказването му дойде, след като председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви, че тази седмица няма да има блиц контрол, който се провежда в първата сряда на всеки месец, защото премиерът и вицепремиерите са заети с чужди делегации.

Според Миков обаче премиерът Борисов се крие от въпросите на опозицията. Той обясни, че не разбира защо Борисов е поел ангажимент към делегации, като знае, че по това време на месеца му предстои блицконтрол.

Той заяви, че "днес е очевидно овчедушието на българското правителство" за ясна позиция против санкциите, наложени от ЕС срещу Русия. По думите му неефективността на санкциите се е доказала.

"Тези санкции очевидно се оказаха неефективен инструмент. Тази повтаряна мантра, че няма друг начин доказа, че очевидно има и други", каза Миков.

Той обясни, че 100 млн. евро са нанесените щети върху българската икономика от санкциите, наложени срещу Русия само за последните 10 месеца. Припомни и, че спадът на руските туристи тази година е с 40%. Според него негативните ефекти от санкциите не се ограничават само с финансови загуби. 

"В Русия има тежки коментари и настроения по позициите на България, свързани със санкциите. Това ще доведе до много тежки поражения върху нашето културно сътрудничество, върху икономическото сътрудничество и въобще върху приятелските ни отношения", обясни той.

Според Миков санкциите са очевидно двуличие, защото определени политици са в забранителни списъци, а други - не.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!