Миков: Не е естествено някой мъж да праща сърца

OFFNews 25 юли 2015 в 11:13 9000 26

„Интересно общуване между мъже". Така лидерът на БСП Михаил Миков коментира писмото на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер към премиера Бойко Борисов, на което беше изрисувано сърцчице накрая.

„Не ми се струва естествено някой мъж да ми праща сърца", уточни лидерът на социалистите пред bTV.

Според него ЕК ще разбере, че това което правят управляващите в момента, е имитация на съдебна реформа.

На въпрос дали БСП е в изолация, след като не се подписа под промените в Конституцията, Миков обясни, че това не е изолация, а е позиция.

„Промените са самоцелни, далеч са от сериозните реформи в съдебната власт", подчерта Михаил Миков. Той напомни, че през януари БСП е подкрепила стратегията за съдебната реформа, но са очаквали това да започне с промени в законите и в краен случай да има промени в основния закон.

Относно определението, че съдебната реформа на управляващите е „прасе с пилешки крака", той обясни, че когато поставиш голям корпус върху слаба конструкция, той се срутва.

„Кой е Радан Кънев?", попита Миков в отговор на въпрос как ще коментира обидите на Кънев към БСП. На обвиненията на Михаил Константинов, че Столетницата боледува от „социална шизофрения", той отговори с твърдението, че Константинов е „платен наблюдател на десницата".

Миков е категоричен, че не би имал нищо против Георги Кадиев да е кандидатът на БСП за кмет на София. „Нямам специални симпатии към никого от номинираните, нека софийската конференция да реши - да избере кандидата, с когото БСП-София ще постигне добър резултат", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!