Местан съветва Борисов: Отървете се от деформаторския блок, иначе правителството пада

OFFNews 26 декември 2014 в 13:50 9198 58

Лютви Местан

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира избори през 2015 година, ако управлението не се откаже от подкрепата на Патриотичния фронт. 

"Участието на Патриотичния фронт в управлението е първото сериозно отклонение на България от евроатлантическите ценности", обяви Местан, цитиран от "24 часа". Лидерът на ДПС взе участие във възпоменателен митинг, посветен на 30-годишнината от началото на възродителния процес в село Могиляне.

Според него с подкрепата на Патриотите правителството на Борисов е обречено на провал и през 2015 г. предсрочните парламентарни избори щели да бъдат необходимост. Всички партии извън Патриотичния фронт и Атака трябва да направят общ фронт срещу ксенофобията, каза още лидерът на ДПС.

Той допълни, че се създава общ реваншистки фронт срещу ДПС, в който освен Патриотите влиза и Реформаторският блок. 

"Не са възможни реформи. Няма как да ги правите с Патриотичния фронт. С ретроградни сили не можеш да правиш реформи, заяви Местан. Той определи съюза между Патриотичния фронт и Реформаторския блок като деформаторски блок, който деформира демокрацията в България.

Правителството втвърди тона си към коалиционните партньори покрай гласуването на бюджета за 2015 година и пенсионните реформи. Опцията за излизане на някоя от партиите, които подкрепят управлението, вече беше коментирана от вицепремиера по коалиционната политика Румяна Бъчварова. Според нея предсрочните избори не са първата опция, ако това се случи, защото първо ГЕРБ ще потърси подкрепата на някоя от останалите парламентарни сили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!