Местан бесен: Ако наш човек е нападал журналисти, да напусне веднага

OFFNews 06 октомври 2015 в 15:31 2569 5

Местан бесен: Ако наш човек е нападал журналисти, да напусне веднага

ДПС се разграничи от действията на свой кандидат за общински съветник в Самоков, за когото се твърди, че е участвал в побоя над екип на Нова телевизия. 

Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов бяха изпратени там, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, по прякор Пиже. Той беше човекът, заснет от „Разследване”, как организира частното енерго в ромската махала в Самоков. Преди екипът въобще да има възможност да снима и да обясни за какво е там Трайчо Василев, синът му и още десетки роми нападнаха екипа ни.

Ако се окаже, че наш кандидат за общински съветник има отношение, пряко или косвено, той трябва да напусне. Ако откаже да напусне листата, дори да бъде избран, ние няма да го припознаем като наш съветник, каза лидерът на ДПС на извънредна пресконференция в централата на партията.

„Настояваме разследващите органи много бързо да приключат с разследването и да се приложи цялата строгост на закона“, заяви лидерът на движението.

По думите му в България никой няма право да живее с чувството за безнаказаност, особено когато става въпрос за покушение срещу журналист, „което е акт на покушение срещу свободата на словото“.

„Не искаме гласа на нито един български гражданин, който би посегнал на журналист“, категоричен беше Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови