Местан: Предсрочни избори през 2015 г., ако Борисов не се освободи от Патриотичния фронт

OFFNews 20 декември 2014 в 12:42 7638 23

Лютви Местан

За пръв път ДПС заговори за предсрочни избори, след като вчера коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок беше поставена под въпрос.

Това стана след гласуването на спорните промени в пенсионната система, които бяха прокарани с гласовете на ГЕРБ, ДПС и тримата депутати на скандалния бизнесмен Христо Ковачки.

Радан Кънев видя в това нова коалиция ГЕРБ-ДПС и обяви, че Реформаторският блок няма място в такова съглашение.

Местан обаче аргументира предсрочните избори с Патриотичния фронт.

Предсрочните избори през 2015 ще бъдат необходимост, ако Бойко Борисов не се освободи от Патриотичния фронт, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред "Дарик радио".

"Смятаме, че ако Борисов, като основен носител на властта, не проумее необходимостта да се освободи от товара на Патриотичния фронт, управлението му е обречено на неуспех, а аз бих избрал и по-силна дума - на провал", каза още Местан.

Местан даде уклончив отговор на въпроса ДПС ли ще замени Патриотичния фронт, за да се наберат нужните гласове за подкрепа на кабинета.

Нека да кажа, че предвид и на обществените настроения, предвид необходимостта да не се върви директно към предсрочни избори, за да не се задълбочи още повече и икономическата криза, заради казуса КТБ, ние заявихме отговорно, че сме готови да подкрепим едно правителство с ясен евроатлантически профил, без да поставяме каквото и да било условие за участие в такъв кабинет", отговори Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!