Международен скандал: Казал ли е Борисов, че слага данък за български туристи в Гърция?

Владимир Йончев 20 март 2015 в 18:31 15322 17

Международен скандал на тема какво точно е казал премиерът Бойко Борисов избухна днес.

Предисторията е, че гръцкото правителство, съставено от СИРИЗА и "Независими гърци" е предложил нов "превантивен данък" със ставка 26 на сто на всички сделки на гръцки компании с техни партньори, чиито седалища се намират в страни с облекчени данъчни режими.

Според гръцкия сайт euro2day.gr късно снощи Борисов заявил на гръцки министър, че ако Атина въведе този данък, София също ще наложи допълнителен данък на всички българи, които посещават Гърция с цел туризъм, както и на гръцките стоки, които се внасят в България.

Информацията беше разпространена на български език от сайта на българите в Гърция GRReporter.gr

Абсолютна лъжа са твърденията, разпространявани от гръцка медия, че обмисляме въвеждането на такси за българите, почиващи в Гърция. Тази тема изобщо не е обсъждана на Съвета в никакъв формат, опроверга веднага Борисов информацията на брифинг пред български журналисти в Брюксел.

OFFNews се свърза с Мария Спасова - собственик на българския сайт в Гърция GRReporter, който пръв разпространи новината на български.

"Euro2day" са един от най-авторитетните сайтове, ние само преведохме тяхната информация, каза Спасова. Малко по-късно тя се свърза с журналистиката Александра Гкитси, която е писала статията и с главния редактор на сайта. И двамата са потвърдили, че имат пълно доверие на източника си, застават зад написаното и отказват да свалят или да променят статията.

Според Мария Спасова Александра Гктиси е една от най-авторитетните гръцки журналистки и би могла да има достъп до най-високопоставения кръг гръцки политици, които имат ранга да се срещат с Борисов.

Към днес следобед в гръцкия сайт все още не бяха получили официално опровержение от българския Министерски съвет, каквото беше разпратено до българските медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!