Мая Манолова заплаши РБ, че ще ги обади на Протестна мрежа

Нели Чолашка 20 ноември 2014 в 15:45 6167 16

Снимка Ивайло Анев

Мая Манолова днес беше в синьо, също като Цецка Цачева и Десислава Атанасова.

Мая Манолова заплаши Реформаторския блок, че ще информира Протестна мрежа, че са забравили това, за което са протестирали пред парламента, в момента, в който са седнали на депутатските кресла.

Повод за това стана обсъждането и гласуването на Комисията за контрол над службите за сигурност към Народното събрание.

"Може ли един борец за прозрачност да иска мнозинството да контролира само себе си чрез мнозинство в тази комисия", обърна се Манолова към депутатите от Блока.

Тази комисия вече няма да се сформира на паритетен принцип - всички групи имат еднакъв брой депутати в комисията, а ще се сформира като другите комисии - най-много представители ще има най-голямата парламентарна група.

Патриотичният фронт е предложил във временната комисия за правилника да се впише паритетния принцип, но после са оттеглили предложението.

Това означава управляващите да контролират себе си, възмути се Манолова и направи забележка на РБ, че не гласуват срещу това.

Десислава Атанасова контрира с факта, че в началото на миналия парламент председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика стана лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който не се слави с много етично поведение, а с това, че се бие по аерогарите.

Господа Реформатори, не й обръщайте внимание, тя няма право да говори за демокрация, обяви Атанасова. Тя изживява катарзис, когато сменя ролята от управляващ в опозиция.

Името на Сидеров, който не е в залата, стана да защити младият националист Илиян Тодоров:

"Беше най-нормалното и винаги беше най-нормалното тази комисия да се дава на опозицията, а не на тези които управляват. Виждам, че сте се превърнала и в съдия, вече давате присъди кой кого бил, кого не бил. Не коректно, в момента правите внушения, които са абослютно погрешни.

Точно в тази комисия на г-н Сидеров, г-жо Атанасова, имаше сигнали за вашия мъж, ако не се лъжа и за обществени поръчки за няколко милиона лева. И това го има в прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!