Манолова към Бъчварова: Има ли пилот в самолета, или вие сте стюардеса

Ивайло Анев 03 юли 2015 в 12:45 5125 8

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и депутатът от БСП Мая Манолова

Интересен диалог заформиха депутатът от БСП Мая Манолова и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на днешния парламентарен контрол.

"Очевидно е, че не сте наясно с настроенията на служителите в МВР и не познавате техните проблеми. Питам се, като не знаете за тези проблеми, кой управлява МВР? Има ли пилот в самолета, или се е качила само стюардесата", запита иронично червеното острие.

Тя продължи въпроса си към министъра с твърдението, че в момента зрее ново напрежение, защото именно Бъчварова не изпълнява поетите си задължения. След това прикани силовият министър да излязат пред парламента и да разговарят с хората от палатковия лагер.

"Не ви прави чест да давате лековати и жълти изказвания. Явно не сте си синхронизирали опорните точки с тези, които протестират", отговори Бъчварова и заяви, че няма намерение да излиза с Манолова, защото били от две различни страни на барикадата.

"От първия ден, в който съм министър, диалогът със синдикатите в МВР е водещ за мен", коментира още тя и добави, че на полицаите са им дадени конкретни отговори на всички въпроси и искания.

"Някои от поставените проблеми даже вече са решени. По повод униформите. Бяха отпуснати 5 млн. лева и новите униформи вече се раздават. Просто трябваше техническо време", разкри Бъчварова.

"Моя основна грижа е служителите да работят добре", обяви тя и предупреди, че колкото повече се политизира този процес, толкова по-малко проблеми ще бъдат решени.

В кулоарите Бъчварова уточни пред журналисти, че се чувства като пилот в самолета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови