Лидерът на младежкия ГЕРБ се отказа от битката за евровота

OFFNews 16 април 2014 в 17:13 1978 8

Моника Панайотова

Снимка БГНЕС

Председателят на младежката организация към ГЕРБ Моника Панайотова обяви, че напуска поста си.

В открито писмо до медиите Панайотова, която в момента е евродепутат на ГЕРБ, съобщава, че се отказва от политическата си кариера.

"Поради предстоящия ключов етап от своята докторантура, както и поради тазгодишното навършване на годините за членство в младежката организация на ГЕРБ, освобождавам поста председател на МГЕРБ, и помолих ръководството на ГЕРБ да не участвам като кандидат в изборите за Европейски парламент", пише Панайотова.

Тя обяснява още, че предстоящата кампания за евроизборите дава шанс на много млади лица да влязат в политиката. Панайотова уточнява, че ще остане в ГЕРБ, въпреки отказа си от листата.

"Желая успех на предстоящите европейски избори, ще продължа да бъда в отбора на ГЕРБ, докато съм полезна с експертиза в действията за конструктивно и положително развитие на страната", пише в заключение Моника Панайотова.

Това е поредното знаково лице, което се отказва от активната политика на ГЕРБ. Преди нея председателят на Комисията по външна политика и отбрана в миналия парламент Доброслав Димитров се отказа от депутатското си място, но остана в партията. Бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов също напусна Народното събрание, като уточни, че остава да работи за партията като експерт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови