Кънев ще говори с ГЕРБ има ли смисъл да го бъде този парламент

OFFNews 03 септември 2015 в 20:21 6540 12

Ако става дума за сговаряне между всички фракции извън ГЕРБ и РБ (въпреки прокламираните им "драматични" различия), изплашени от разкриване на собствените им далавери, се налага в откровен разговор с ГЕРБ да преоценим смисъла от съществуване на парламент с прокорупционно мнозинство.

Това коментира във Facebook профила си лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Ако става дума за безотговорна демонстрация на лично отношение от ПФ към българския вицепремиер, се налага тежък разговор с тези наши партньори. Резултатът от този разговор трябва да е ясно съгласие за приемане на твърдо антикорупционно законодателство от дясно мнозинство ГЕРБ-РБ-ПФ, посочва Кънев.

Според лидера на ДСБ "отхвърлянето на антикорупционния закон е изключително лош политически знак към българските граждани и европейските партньори, но най-вече към инвеститорите - местни и чужди - от които очакваме да разкрият бизнес, производства, работни места."

Законът предвиждаше въвеждане на единия елемент на румънския антикорупционен модел (за другия - независим антикорупционен прокурор, нямаме съгласие дори от ГЕРБ), казва Кънев.

По-рано днес ръководството и депутатите от ДБГ предупредиха в прессъобщение, че партията на Кунева може да напусне правителството.

"Случилото се днес разколебава нашите членове и симпатизанти в смисъла на участието на РБ в управляващото мнозинство. Движение "България на гражданите" ще направи тази оценка на Националния си съвет в събота и неделя и ще постави въпроса пред парламентарната група на Реформаторския блок" - пишат от ДБГ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!