Кънев: Русия забрани на силовите структури да летуват в България

OFFNews 23 март 2015 в 16:43 10538 30

Русия забрани на силовите структури и техните семейства - около 5 млн. семейства, да летуват в България в отговор на санкциите срещу Русия, които страната подкрепи. Бяха спрени и субсидираните екскурзии на пенсионери и ученици.

Това заяви председателят на парламентарната комисия по икономика Петър Кънев, позовавайки се на данни, изнесени от наши туроператорски фирми на среща на техни представители с депутати от комисията. 

Ще има сериозен отлив на руски туристи. Заявките засега са със 70% по-малко. Има особено голям отлив в детските лагери, допълни Кънев.

По думите му отливът на туристи ще се отрази най-много на Бургаския регион, защото там идват най-много руски туристи.

Кънев подчерта, че не очаква ЕС да ни компенсира за пропуснати ползи заради намаляването на руските туристи.

В средата на февруари руските медии съобщиха, че на служителите в силовите структури на Русия е било забранено да пътуват извън пределите на страната, с изключение на страните от СНГ, Украйна, Южна Осетия и Абхазия, за които обаче също ще им трябва специално разрешение от ръководството.

Преди това тази забрана обхващаше само служителите, които имат достъп до секретни материали.

Миналата година служителите на вътрешното министерство бяха посъветвани да не пътуват в 100 държави, а като причина беше посочено „съображения за безопасност“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!