Кънев, Ненчев и Исмаилов се разбраха за вота. Чакат Кунева и Лукарски

OFFNews 30 август 2015 в 17:04 3558 3

Радан Кънев

Ръководствата на ДСБ, БЗНС и НПСД са се разбрали за единна регистрация на местните избори, съобщи на извънредна пресконференция днес Радан Кънев.

Лидер на ДСБ е Кънев, на БЗНС - министърът на отбраната Николай Ненчев, а на НПСД - депутатът от РБ Корман Исмаилов.

Общото явяване на Реформаторския блок с единна регистрация на предстоящите местни избори е задължително за доброто развитие на страната. Задължителна по-голяма консолидация между политическите сили на РБ и изграждане на единна, силна десница, каза на пресконференцията Радан Кънев.

На този етап трите партии стигнахме до това съгласие на политическите ръководства, надяваме се, че е въпрос на дни и за останалите две партии - СДС и ДБГ, да се присъединят, каза председателят на ДСБ.

Кънев уточни, че все още не се е виждал с лидерите на ДБГ и СДС Меглена Кунева и Божидар Лукарски, но очаква до дни да се срещнат и да обсъдят общата регистрация.

Въпреки че все още не се е виждал с лидерите на ДБГ и СДС и извънредно обявява договорката на трите партии в РБ за единна регистрация, председателят на ДСБ твърди, че днешната новина не би трябвало да дава "някакъв специален сигнал".

По-важна за България е друга гледна точка – тази, която се вижда в парламента, а именно, когато групата на РБ е разпиляна, решенията се взимат от ГЕРБ и ДПС. Цветан Цветанов се обажда на 3 – 4 наши лидери да им предлага да бъдат кандидати на ГЕРБ, на още толкова се моли да не се кандидатират, каза Радан Кънев.

Не трябва да отхвърляме и голямата опасност ГЕРБ и ДПС да управляват заедно, заяви още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!