Кънев: Всички в РБ се подписахме за промените в Конституцията

Ивайло Анев 22 май 2015 в 14:38 3535 3

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев

”Внасянето на промените в Конституцията се бави, защото изчакват още желаещи да сложат подписите си", заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев в кулоарите на парламента днес.

По думите му от РБ ще се опитат да променят мнението на АБВ, които се обявиха против промените.

"ДПС ще ни изненада, ако реши да подкрепи ремонта на Конституцията", категоричен беше той. "Затова ще убеждаваме останалите политически сили, които не стоят монолитно зад промените”, заяви още лидерът на ДСБ.

“В Реформаторския блок подписахме 23 от 23 за промените, за да е ясно, че стоим зад тях”, подчерта съпредседателят на Блока.

По думите му, ако в крайна сметка не съберат нужните 180 или 160 гласа, управляващите смятат да въведат ремонта чрез други закони.

На въпрос какъв знак би било, ако Конституцията остане отворена, не реформирана, Кънев отговори, че това би било знак, че цялата опозиция в този парламент е национално безотговорна. "Тя е била такава в миналото, но аз вярвам в еволюцията на хората", изрази надеждите си Кънев.

"Една промяна направена с обикновено мнозинство, може да бъде преобърната в следващия парламент, нещо което се е случвало в историята на българската съдебна система за последните 25 години и веднага мога да преброя на ум четири пъти, което е основната причина за крайната нестабилност и корумпираност на системата", обясни още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!