Костов: Заплаха №1 за кабинета е ДПС, заплаха №2 е Бойко Борисов

ОFFNews 11 ноември 2014 в 15:06 12122 13

Иван Костов

Новото правителство е изправено пред няколко риска, като първият е да приеме, че ДПС е скрит или спящ партньор. Това заяви пред граждани в Монтана бившият премиер и бивш лидер на ДСБ Иван Костов, съобщава bTV като се позовава на БТА.

Според него в момента в българското общество има голямо недоверие към ДПС и ако то разпознае някакво участие на ДПС във властта, то това няма да е добре за правителството.

Друг риск е недоверието на някои от партиите, участващи в правителството, към неговия премиер Бойко Борисов. „Ако Борисов даде поводи за недоверие в него, каквито е давал в миналото, това пак няма да е добре за кабинета”, коментира Костов.

Следващ риск според бившия премиер е способността на правителството да направи необходимите реформи.

„Секторите, в които има най-голяма нужда от реформи - здравеопазване, образование и съдебна система, са в ръцете на реформаторите. Защо изявените фигури на ГЕРБ не се наеха да застанат начело на тези министерства?”, попита риторично Костов.

Следващи рискове за правителството са усложнената външна обстановка - двете войни в близост до нашата граница и бежанците. Опасност се крие и в тежкото наследство от предишните управляващи, обяви бившият премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!