Корман Исмаилов: Ако правителството зависи от ксенофобска партия, това е проблем

OFFNews 22 ноември 2014 в 12:54 7494 18

Корман Исмаилов

Но ако се окаже, че правителството зависи от гласовете на тази ксенофобска, антитурска, антиромска, антимюсюлманска част на Патриотичния фронт, това е проблем, първо за партия Свобода и достойнство и после проблем на коалиционното споразумение на реформаторския блок.

Това коментира пред Дарик Корман Исмаилов от Реформаторския блок във връзка с ултиматума на Патриотите за оттегляне на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

"Ако премиерът Бойко Борисов реши да освободи зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, трябва да каже защо. Ако има един качествен аргумент, сериозен, ние бихме го приели", обясни депутатът от РБ. По думите му, ако аргументите не са ясни партията му "Свобода и достойнство", която е част от Реформаторския блок, може да "втвърди" позициите си. 

"Партията може да замрази членството в Реформаторския блок, което би означавало нарушаване на основни принципи от коалиционното споразумение, това значи оттегляне на подкрепата и излизане от коалиционното споразумение", обясни Исмаилов. Той заяви, че не става дума за напускане на Реформаторския блок, тъй като залогът е голям и РБ трябва да направи максималното, за да проведе реформите, за които се е ангажирал.

По-рано днес лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов потвърди позицията на Фронта по отношение на зам. военния министър. Той се надява въпросът да бъде решен до края на следващата седмица. "Запознахме премиера Борисов с нашите съображения и той да мисли как да реши проблема", каза Каракачанов.

Ако решение няма и Исмаилов остане на поста си, патриотите ще свикат коалиционния си съвет, за да се вземе колективно решение дали да оттегли подкрепата на формацията за кабинета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!