Кордери звъни на Станишев: Не съм казвал, че искам смяна на лидера на ПЕС, Юрактив си го измислиха

Владимир Йончев 26 септември 2014 в 16:07 4847 8

Сергей Станишев
Сергей Станишев

Невероятен скандал с измислени думи на френския евродепутат Филип Кордери разтърси Партията на европейските социалисти.

Преди малко самият Кордери е позвънил по телефона на Сергей Станишев, за да му каже, че не е казвал, че иска смяната му като лидер на ПЕС, а думите му са цитирани неправилно. Това отговориха от кабинета на Станишев на запитването на OFFNews как ще коментират публикацията за новата интрига в ПЕС. Кабинетът на лидера на европейските социалисти готви прессъобщение по случая, което всеки момент ще бъде разпратено до медиите.

Интригата тръгна от сайта EurAktiv, който рано тази сутрин съобщи, че ПЕС търси наследник на Станишев, позовавайки се на влиятелния френски евродепутат Филип Кордери, който отговоря за и европейските въпроси във френската социалистическа партия.

Нищо такова не съм казвал, е обяснил Кордери на Станишев. Имаше въпрос дали на следващия конгрес ще се обсъжда смяната на лидера. Аз обясних процедурата, че следващият конгрес е редовен и по устав една от точките е избор на лидер. Но изобщо не е ставало дума дали трябва да се преизбере старият председател или да се търси нов, нито какво е моето мнение по въпроса, разказал Кордери.

Филип Кордери съобщил още, че е изпратил опровержение до EurAktiv с настояване то да бъде публикувано, за да бъде сложен край на интригата.

Към момента опровержението още не е публикувано в сайта на Юрактив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови