Кирил Добрев: Скъпи дами, уважаеми другарки, мили момичета, извинете!

ОFFNews 08 юли 2014 в 14:49 10878 27

Кирил Добрев

Депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев се извини публично чрез фейсбук профила си за скандалната си реплика "Жена начело на БСП? Жените ги предпочитам за други работи."

Скъпи дами, уважаеми другарки, мили момичета,
Бога ми не съм си представял, че в нашата държава има толкова много „защитници“ на жените. Тези, които ме познават, знаят, че за мен е удоволствие и привилегия да работя с жени. Неслучайно лидерът на областната организация на БСП в Софийско се казва Маргарита Петкова. Лидерът на Младежкото обединение в областта е Таня Балова. За водач на листата на последните парламентарни избори в областта ми е Корнелия Нинова. От 22 общини в Софийска област съвместно работя с 11 жени, председатели на общински съвети на партията. Това ли е дискриминация? Нито една силна жена няма комплекса, че е слабият пол. Нито една силна жена, която познавам, не се „впечатли“ от казаното от мен. За всички останали дами, другарки и момичета поднасям моите най-искрени извинения. Надявам се по-красивата част от човечеството да ми прости неуместното чувство за хумор, написа Добрев.

Добрев изпусна непремерената си реплика в интервю за БНТ, в коментар на евентуалната номинация на Мая Манолова или друга нейна съпартийка за председател на БСП. Досега столетницата не е имала дама начело.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!