Каракачанов: Ние за шлифера никого не дърпаме

OFFNews 05 март 2015 в 19:50 3753 1

"Патриотите сме ясни и прогнозируеми. Обикновено заявяваме публично позициите си и смятаме, че така е коректно. Патриотите нямат нужда да дърпат някого за шлифера", обяви съпредседателят на ПФ и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

В ефира на националната телевизия "воеводата" призна, че имат несъгласия и разминаване с ГЕРБ заради общата програма, липсва движение по основните преоритети, а по някои теми е забавено темпото. Коалиционните партньори обаче не могат да се съгласят с вечните критики на премиера към тях. "Патриотите не са влезли в Народното събрание, за да изпълняват програмата на ГЕРБ", заяви лидерът на ВМРО. Самият Каракачанов научил за номинацията на Румяна Бъчварова за вътрешен министър  редом до журналистите от изказването на Бойко Борисов от парламентарната трибуна. "ПФ ще подкрепи кандидатурата на вицеприемиера за силов министър, защото Бъчварова е диалогичен човек. Въпреки че материята МВР й e чужда, с труд и комуникация  тя е отворена към проблемите на обществото и ще успее", прогнозира той.

Истината за оставката на Веселин Вучков по думите му е една - неправилно избран момент. "Бившият шеф на МВР и министър-председателят Бойко Борисов явно не са си говорили или не са се чували, ако си говорят. Денят за оставката беше доста неправилно избран. Това породи съмнения, че има някакъв заговор", каза Каракачанов. 

"Хипотези има най-различни, но ще ви разочаровам няма заговор. Българинът като че ли свикна на негативната информация, която го залива и нищо не го учудва", посочи лидерът на ВМРО.

За сбиването днес в пленарната зала между депутата от "Атака" Десислав Чукалов и съпартиеца му Димитър Байрактаров Каракачанов препоръча в парламента да се въведе задължително тест за наркотици и алкохол.  „Ако има тест, такива неща няма да се случват”, завърши той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови