Капон, Синьо единство и легионерите правят алтернативен Реформаторски блок

OFFNews 21 юли 2014 в 17:59 12547 8

Снимка bdforum.bg

Националният съвет на Български демократически форум.

На 6 август ще бъде учредена нова дясна коалиция, в която влизат формацията на Надежда Нейнски "Синьо единство" , Единната народна партия - с лидер Мария Капон, и Българският демократически форум - наследник на Съюза на Българските национални легиони.

Националният съвет на Български демократически форум (БДФ) вече е дал мандат на ръководството на партията да преговаря и да работи за създаване на нова дясна коалиция.

От БДФ твърдят, че до решението се е стигнало след изчакване почти година Реформаторският блок (РБ) да отговори на искането на легионерите за присъединяване.

На 2 юли БДФ и ЕНП на Капон излязоха с отворено писмо, в което двете партии настояваха за ясен и категоричен отговор, предвид предстоящите парламентарни избори.

Водихме разговори, но не и преговори. Защото за целия изминал период не бе излъчен от вас преговорен екип с мандат да проведе този процес, твърдят Мария Капон и Жаклин Толева - председател на БДФ.

Центристките сили в Реформаторския блок очевидно взеха превес и доведоха до капсулация в блока. Същевременно РБ избяга от дясното и си стана самодостатъчен, коментират от ръководството на БДФ.

За формирането на дясна алтернатива на РБ Българският демократически форум "ще се обърне с предложение за единодействие към вече доказали се десни политически субекти."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови