„Имаме много лидиращи лица, не сме като ГЕРБ“

OFFNews 25 март 2015 в 21:57 2326 4

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Имаме много лидиращи лица, не сме като ГЕРБ, в която има само едно лице – това на Бойко Борисов. Това заяви пред bTV депутатът от БСП Мая Манолова в отговор на въпроса дали БСП има един или двама лидери.

Не левицата, а десницата е в криза в момента. Решенията, които предлагат управляващите, задълбочават разделителните линии в обществото, коментира Манолова.

Тя благодари на Цветан Цветанов от ГЕРБ, благодарение на когото по думите й са били приети промените в Закона за частните съдебни изпълнители, внесени от БСП.

Промените бяха приети едва след намесата на Цветанов. След това ГЕРБ се оказаха в смешна ситуация – в крайна сметка гласуваха „за“ промените, след като се изказваха против тях в дебатите, подчерта Манолова.

Според промените в закона на длъжниците не могат да се начисляват такси, които като сбор са повече от размера на задължението, а ако длъжникът сам плати задълженията си в срока на поканата за доброволно изпълнение, да се събира половината от пропорционалната такса върху платената сума, обясни депутатът.

Сега най-много страдат хората, които дължат малки суми на монополни дружества. Когато задължението отиде при частен съдебен изпълнител, нараства лавинообразно и от 200 лева сметката става 1000, уточни Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови