Брифингът на БСП за задължителното гласуване (видео)

ОFFNews 06 юни 2014 в 08:36 9163 30

Сергей Станишев

OFFNews излъчи на живо извънредния брифинг на лидера на БСП Сергей Станишев, който се проведе в 10.30 ч в зала "Запад" на Народното събрание.

Пресконференцията бе насрочена в отговор на вчерашното изказване на лидера на ДПС Лютви Местан, че което той посочи, че правителството не е в състояние да завърши мандата си и затова се налагат предсрочни избори - в края на годината, напролет или през есента на 2015 г.

На пресконференцията днес лидерът на БСП заяви, че е бил изненадан от думите на Местан, защото научил за намерението му за предсрочни избори чрез медиите.

Председателят на левицата даде да се разбере, че не приема времевите хоризонти, които Местан очерта за предсрочния вот - 30 ноември/7 декември 2014 г., лятото на 2015 г. или 2 в 1 с местните избори през октомври 2015 г. Станишев посочи, че има "ясна тенденция" за предсрочни избори и даде да се разбере, че БСП предпочита предсрочният вот да бъде по-скоро.

От БСП "отвърнаха на удара", като заявиха намерението си да въведат задължително гласуване, което е пряк удар по ДПС, защото би стопило процентите на броя гласове, които Местан взима на изборите.

По-долу може да видите видео от пресконференцията на Сергей Станишев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!