Зелените са "трън в задника" на статуквото

ОFFNews 23 септември 2014 в 21:14 5920 10

Ние сме трън в задника на статуквото. През последните две правителства ние сме сред хората, които са най-активни като извънпарламентарна партия, заяви пред БНТ кандидатът за депутат от "Зелените" Борислав Сандов.

"Зелените" имаме категоричното отношение към ДС - не само, че не можем да имаме кандидати, които са били свързани с ДС, ние се борим за лустрация. "Зелените" никога не са имали в листите си хора от ДС, каза Сандов.

Ние обаче имаме и едно друго изискване, което е свързано с новите агенти на т.н. нови тайни служби. Трябва да лъсне най-накрая кой кой е в тази държава и в този преход. 15 години е срокът на давност на секретността на файловете. Този срок изтече миналата година. Има комисия за разсекретяване на тази информация. Тя обаче все още не разкрива файловете, папките, досиетата на агентите. Все още няма нито едно досие, нито една папка. Между другото подсказвам, че папката "Буда" е една от тези папки. По същия начин трябва да се разсекретят много други, обясни кандидатът за депутат от "Зелените".

Това е призив към всички политически партии - да спазим закона, да се извадят най-накрая тези досиета от новите служби, заяви Борислав Сандов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!