Зам.-шеф на БАБХ го "отнесе" заради болестта син език

Николаос Цитиридис 13 ноември 2014 в 12:39 4738 1

Снимка Сергей Антонов

От ляво на дясно: Цветан Димитров, Васил Грудев, Десислава Танева, Иван Станков, Румен Христов

Зам.-директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Радослав Карабаджаков е бил освободен от позицията си заради вината, която агенцията носи за разпространението на болестта син език.

Това съобщи на пресконференция днес министърът на земеделието Десислава Танева, когато представяше и своя политически кабинет.

"БАБХ носи вина за мащаба на болестта син език. МЗХ е в готовност от понеделник да за почне с първите плащания за обезщетения за умрелите животни от син език", каза Танева.

Днес тя представи своите заместници, като някои от тях до вчера бяха и част от служебния кабинет.

Зам.-министър остава Георги Костов, който отново ще отговаря за горите.

Служебният министър на МЗХ и бивш шеф на фонд "Земеделие" Васил Грудев ще бъде зам.-министър с ресор европейски политикии програмата за развитие на селските райони.

Цветан Димитров ще бъде зам.-министър с ресор здравно развитие, растениевъдство и безопасност на храните.

„Основните политики, които ще следваме са политики за балансирано развитие на българското земеделие, политики за развитие на пазарно ориентирани и конкурентно способни земеделски производители. Наясно сме за ситуацията в сектора и според възможностите, които имаме можем да кажем какви мерки можем да предложим от следващата година. Приоритет в политиките ще са интензивните сектори на производството - животновъдство, растениевъдство и биологично земеделие”, обясни Десислава Танева.

„Надявам се актуализацията на бюджета да стане възможно най-бързо, в момента когато се обнародва в държавен вестник ще се извършат плащанията на животновъдите”, обясни още Танева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови