Екологът на властта прави партия на регионите

OFFNews 03 юни 2014 в 20:18 2239 7

Филип Цанов. Снимка: Йорданин Цветанов/ livesport.bg

Учреди се Национална партия на регионите, съобщи в мейл до OFFNews.bg бизнесменът Филип Цанов.

Цанов е в управата Националната гражданска коалиция "Природата за хората и регионите", строи жилищен комплекс в Пазарджик и е в съвета на директорите на "Родопа-Пазарджик", която се занимава с изкупуване на животни за клане и износ и производство на месни продукти.

Популярен в публичното пространство е с организирането на контрамитинги срещу екоорганизации - особено когато природозащитниците протестират срещу застрояването на зелени територии в България.

Основната цел на новосформираната политическа партия е "развитието на регионите в България, съобразно индивидуалните особености на всеки. Те се определят от природните дадености, възможностите на селското стопанство, наличие на производствени предприятия от хранително-вкусовата промишленост и индустрията, полезни изкопаеми, включително и минерални и термални води, занаяти, училища и университети".  

Съществена част от дейността на партията ще е "подкрепа на компаниите и фирмите, които увеличават и откриват нови работни места".

"Ние смятаме, че верният път е изработване на 20-годишни стратегически планове за развитие на 28-те области в страната. Подходът е те да бъдат изработени от научните институти, държавната администрация и местните власти, като след широко обсъждане от населението бъдат одобрени на местен референдум, приети от Общинските съвети и узаконени с акт на Министерски съвет за задължително изпълнение. Това ще гарантира необходимата сигурност и предвидимост, като ще се даде възможност на бизнеса и на хората да планират развитието и живота си за години напред. Нашият най-близък партньор ще бъде Европейският комитет на регионите" - пише още в учредителната декларация на Националната партия на регионите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки