"Евророма" срещу ДПС, не иска оставката на Петър Москов

24 януари 2015 в 11:41 9488 3

Председателят на "Евророма" Цветелин Кънчев обяви, че партията му не подкрепя исканата от ДПС оставка на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.

"Ромите в България са малцинство. Те имат своите права. Още преди два месеца се разбра, че няма такава статистика за нападение на роми над лекари, каквато извади здравният министър Петър Москов, която същественно да се различава от сводката на МВР. Защо точно сега ДПС иска оставката на Петър Москов", попита риторично Кънчев и обяви, че партията на Лютви Местан си прави политически, популистки ход, но формулата им е много елементарна и затова инициативата им се провалила.

"Искат да бетонират властта на премиера Бойко Борисов и да запазят позициите си в държавната администрация", коментира още ромският лидер пред Нова телевизия.

Кънчев припомни думи на лекар от Спешна помощ, който е казал, че повече проблеми имат с българите, отколкото с ромите.

Председателят на "Евророма" не приема тезата, че лидерът на ДПС е защитник на ромите.

"Лютви Местан е бесен, че ромите не го подкрепиха и гласовете не му излязоха на парламентарния вот.  Най-масово за ДПС са гласували българи, които са се продали за постове, държавни поръчки и т.н, но Местан това няма да го каже. Циганите не гласуваха за него", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!