Дончева призова партиите да не рекламират в медиите на Пеевски

OFFNews 27 август 2015 в 12:20 6730 9

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева

Политическите партии да не публикуват рекламни материали за кампаниите си в медиите, които са притежание или са свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски.

За това призова лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред bTV.

По думите ѝ всеки противник на модела „КОЙ“ може да бъде колкото иска заклеймяван в медиите на Пеевски. Тя допълни, че почти всички печатни издания са обвързани с Делян Пеевски като техен собственик или чрез кредити през други фирми, или чрез други косвени зависимости.

"Канал 3", а скоро може би и ТВ7 са сред медийната империя на Пеевски. Има и някои особено агресивни сайтове, които също може би са под негов контрол", обясни Дончева.

Тя коментира и предстоящите местни избори, като заяви, че сближаването между ГЕРБ и ДПС вече е очевидно“.

„Те ще играят заедно на ключови места в смесените райони”, каза още тя. Според нея ДПС е фактор за крайния резултат от изборите. „Бойко Борисов бяга от твърдението за сближаването, а АБВ иска да се присламчи, защото играят на всяка цена”, каза Дончева.

На въпрос за съдебната реформа, Дончева заяви, че главният прокурор Сотир Цацаров е крайъгълен камък, който не подлежи на ревизия, на корекция, на премоделиране, на препозициониране.

„Съдебната реформа е пунт и пластика”, добави още Дончева. Според нея „лостовете на Цацаров в кадровото движение стават инструмент за рекет по присъди”.

„Лобито Доган-Пеевски-Цацаров има достатъчно гласове в Конституционния съд, за да направят това безумно нещо за предварително произнасяне по един закон”, поясни още Дончева. Според нея това би било опасен прецедент и възможност всеки един закон да бъде тестван предварително от КС.

„Това е противно на всякакви правила – съдът е създаден за контрол постфактум, а не преди това. Така правят от КС някаква предварителна законодателна бариера”, обясни тя..

По думите ѝ политиката е едно занятие, което изисква усет къде са невидимите граници. „Ако лицата, за които говорих, нямат представа за тях, те ще ги настъпят както беше настъпена границата с назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС”, каза още Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!