Дончева към Борисов: В политиката има финес, това не е хамалска работа

OFFNews 26 октомври 2014 в 19:07 15260 16

Татяна Дончева

Има финес в тази игра „политика“, тя не е хамалска работа. Ако не е в игрището (Бойко Борисов, бел. ред.), ще събори залата, той не може да е на резервната пейка.

Така лидерът на Движение 21 Татяна Дончева коментира пред Нова телевизия опитите за съставяне на правителство. В същата стилистика тя обясни на лидера на ГЕРБ как се играе бридж. „Бойко Борисов трябва да знае, че на бридж белот не се играе на всичко коз. Нема такъв филм, нема при Меркел, нема никъде. Трябва да изкараш и ако картите са кантар... Сега ще стане ясно, че Бойко Борисов може да играе карти само на всичко коз и само, ако има четири валета и четири девятки“, обясни бившата социалистка.

Тя допълни още, че Борисов е „на ръка“ и ако не може да направи правителство, това ще е провал за него и за ГЕРБ.
Дончева обясни, че Михаил Миков няма друг ход, освен да остави БСП в опозиция.

Според нея единствено Борисов е този, който може да състави правителство и „ако той не може, не може“. Тя каза, че няма да посъветва лидера на ГЕРБ как за постъпи и се позова на съвет, който ѝ дал покойният Александър Лилов: „Никога не пречи на противника да греши“.

Тя обясни, че целта на политическите играчи в момента е да се „намърдат на масата на парламентарно представените партии“, но никоя от тези партии не е говорил сериозно преди изборите за това какво трябва да се направи. „Те нямат гръбнак и сила да направят тежи непопулярни мерки“, каза лидерът на Движение 21.

По отношение на КТБ Дончева каза, че главният прокурор в негативен план е направил каквото е могъл. „Той подпали чергата и вече да обяснява че иска да гаси пожара, той не може да го изгаси“, обясни тя и каза, че управителят на БНБ Иван Искров е изкарал два мандата без да има компетентност.

„Той получи огромна помощ в първия мандат, включително и от лобистки среди и кръгове. Той е много симпатично момче, много фино, слънчево, обикновено възпитано, докато не го сложиш натясно“, обясни Дончева и посочи, че гуверньорът е искал да се хареса на всички и да има реализация в политиката, след като му изтече мандатът.

„Истината е, че българската централна банка се нуждае от важни банкери, които са авторитет“, обясни Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!