Джамбазки: ДПС събориха КТБ и трябва да бъдат разследвани

OFFNews 24 октомври 2014 в 09:44 5043 5

Ангел Джамбазки

Снимка Миро Златев/Булфото

Ангел Джамбазки

ДПС и управителят на БНБ Иван Искров да бъдат разследвани заради краха на КТБ. Това поиска Ангел Джамбазки (ВМРО).

Искров да бъде разследван, защото БНБ и банковият надзор "очевидно не са си вършили работата", след като са допуснали толкова големи липси в КТБ, аргументира се Джамбазки пред БНТ.

Трябва да има разследване, за да стане ясно кой е откраднал тези пари, допълни той.

Трябва да се разследва и ДПС заради атаката срещу КТБ. ДПС събори тази банка, каза Джамбазки.

Той обясни и позицията на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" да не иска министерски постове в бъдещото правителство. "Не искаме постове, защото това ще изглежда в очите на обществото като сделка - някой да стане министър, директор. Изглежда лошо и не може да бъде обяснено", каза Джамбазки.

Все пак ПФ ще си партнират с бъдещите управляващи, за да реализират програмата си.

"Това ще стане като подкрепяме политиката и налагаме вижданията си. Нашите предизборни обещания стават програма и влизат в програмата на ГЕРБ", поясни Джамбазки.

На въпрос за условието на ДПС да подкрепят правителството, ако няма представители на Патриотичния фронт в централната власт Джамбазки заяви, че не може да говори от името на ДПС, нито с ДПС. "С ДПС трябва да говори прокурор, защото това е една престъпна партия", заяви той.

Той бе категоричен, че ПФ биха се оттеглили подписите си от програмата, ако в бъдещото правителство има министри от партията на Касим Дал и Корман Исмаилов Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД), част от Реформаторския блок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови