"ДПС очаква 30% ръст на предстоящите избори"

ОFFNews 26 август 2015 в 21:23 2147 7

Янко Янков.

"Движението за права и свободи очаква 20-30% ръст в изборните резултати", заяви пред "Фокус" депутатът Янко Янков.

Той смята, че партията му е събрала "достатъчно качествен потенциал", което и дава шанс да е втора политическа сила след местните избори през есента.

„За нас е изключително важно на едно населено място да се мултиплицира положителният потенциал, да се инвестира в доброто, във всичко онова, което ДПС винаги е презентирало като ценностна система, като нещо, което обединява хората, а не ги разединява. От тази гледна точка, на фона на изключителната демографска криза, на фона на конфликтите, които се създават от псевдопатриотите между хората в малките населени места и в провинцията, на база на беднотията, която цари там, особено важна е фигурата на кмета. Важна е освен фигурата на кмета, така и на местното самоуправление – как ще подхождат, за да обединяват хората. Да ги убеждават да не се бият и карат по между си, а да служат на държавата. Всеки да бъде полезен с каквото може, и да вярва, че и държавата ще му помогне в труден момент”, коментира депутатът.

Янков увери, че ДПС няма да издигне нито един кандидат, а вместо това ще подкрепи кметовете на местата, където те са доказали, че работят за всички граждани и че спазват закона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови