Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ДПС готови да подкрепят закон за КТБ

OFFNews 28 март 2015 в 19:48 4423 8

ДПС готови да подкрепят закон за КТБ

ДПС е готово да подкрепи специален закон, за да се защити КТБ от вторично разграбване. Това обяви Лютви Местан по време на митинг в Барутин, съобщи Нова телевиция. Лидерът на ДПС коментира ситуацията около купуването на дяловете на Цветан Василев в шест компании.

Местан заяви още, че Главното мюфтийство е сезирало всички наши и европейски институции заради изказване на лидера на Патриотичния фронт. Недоволството на движението е предизвикано от изказване на Валери Симеонов, който преди дни попита: "Какво вие тоя от минарето?".

„Призивът за молитва Езан беше наречен от лидера на Патриотичния фронт "виене на неразбираем език". Скъпи братя и сестри, кой вие? Вият животните! Молитвата към Всевишния, независимо дали ще бъде отправена от мюсюлмански свещеник, дали от християнски свещеник, дали от привърженик на юдеизма, не може да се оприличи на животински вой. Това е класически пример за език на омразата", заяви Местан.

"От ваше име призовавам и министър-председателя, и българското управление да се освободят от езика на омразата", допълни лидерът.

Местан настоя за поредна година възродителният процес и събитията от Барутин да влязат в учебниците по история. „За подобен род събития има нужда от една определена дистанция като историческо време, за да избледнеят емоциите и се направи един обективен научен исторически анализ. Това време вече е дошло. Имената на жертвите от преди 43 г. трябва да се четат в учебниците по история като пример за героизъм, защото България е длъжник на тези жертви”, каза от трибуната Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews