ДПС: Програмата на кабинета е "копи-пейст" от плана "Орешарски"

Ивайло Анев 27 януари 2015 в 16:39 4101 10

Заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев

ДПС определи част от програмата на правителството на Борисов в областта на икономиката като "копи-пейст" от тази на кабинета "Орешарски".

Това обяви заместник-председателя на партията Йордан Цонев на пресконференция днес.

„Има идеи и теми, разработени почти от всички партии през последните години. Има и идеи от програмата на кабинета „Орешарски", заяви още депутатът Алиосман Имамов и подчерта, че ДПС са видяли и много записани идеи от предизборната платформа на движението.

"Програмата за управление на кабинета „Борисов 2" е прекалено амбициозна, не дава гаранции за изпълнение", категоричен беше Йордан Цонев.

По думите му основният двигател в съставянето на тази програма са хората от Реформаторския блок и техният вицепремиер Меглена Кунева.

„Това са хора, които нямат опит от правенето на реформи", разкритикува Цонев.

Имамов заяви още, че програмата е неподредена и хаотична. От ДПС не разбират и защо като първи раздел министрите са записали външната политика.

„Защо започваме с външна политика", попита Имамов и изтъкна, че според опозицията икономическото развитие е по-важно да заеме първите страници на програмата.  

Най-важното според ДСП е, че липсват целеви индикатори за мониторинг на програмата.

"По никакъв начин не е показано как ще бъде следено дали програмата се изпълнява", категорични бяха народните представители. Друг съществен пропуск според тях е, че липсва финансова оценка. "Каква е цената на очакваните реформи и ще се наложили ли да бъдат теглени допълнителни кредити", попитаха депутатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!