Граждани искат управлението на ГЕРБ да се обяви за терор

OFFNews 16 април 2014 в 14:04 2979 8

Николай Цонев

Снимка БГНЕС

Новото гражданско движение "Справедливост РПГ", сформирано около бившия военен министър Николай Цонев, обяви, че ще внесе в парламента искане, с което да предложи управлението на Бойко Борисов да бъде обявено за престъпно.

Движението РПГ бе основано на скоро, според устава му, учредители са хора, "пострадали от управлението на ГЕРБ".

Председател на Управителния съвет е Николай Цонев, а членове са Тончо Стоянов, Пламен Стоянов и Николай Велков.

От движението уточниха, че се надяват да получат подкрепата на народни представители от управляващото мнозинство, които също са били засегнати от акции на ГЕРБ. Като пример за евентуално съмишленици Тончо Стоянов посочи бившия общински съветник на Варна Борислав Гуцанов, който бе арестуван при показна полицейска акция.

От РПГ уточниха, че нямат политически интереси и са на страната на хората, "които пострадаха от управлението на ГЕРБ".

"Управлението на ГЕРБ целеше да внуши страх и респект в обществото, използвайки всички възможни държавни органи за репресии. Ако трябва да го определим с две думи, това бе държавен тероризъм. Бяха направени опити всички държавни органи да бъдат превзети - батални сцени във ВСС, в съдебната система как бе обявена тя за беззъба, как се даваха оценки на съдии, на прокурори, как се произнасяха публично присъди от трибуната на НС и от телевизионния екран. Една нация без държавни органи и държавност, можем да кажем, че си заминава", каза още Тончо Стоянов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!