Горанов: Ваньо Танов е добър професионалист, имам му пълно доверие

OFFNews 29 януари 2015 в 19:54 2446 5

"Генерал Ваньо Танов е добър професионалист. Доказал се е в способността си да ръководи една сложна система. Аз му имам пълно доверие, независимо от тези неудачи, на които сме свидетели",  заяви финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от БНР.

От думите на Горанов стана ясно, че Танов ще запази поста си въпреки ареста на шефа на свиленградската митница.

"Моята позиция е, че генерал Танов остава да ръководи митниците. С няколко стотин милиона - между 400 и 500 милиона, са повече приходите през месец януари спрямо същия период на 2014-а година. Най-вероятно януари месец на 2015-та година за първи път след 2009-та година ще приключи на излишък", обясни финансовият министър.

Горанов коментира и исканите от Реформаторският блок оставки на шефа на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев и на управителя на БНБ Иван Искров.

Финансовият министър бе категоричен, че засега оставката на Мавродиев няма да бъде поискана от управляващите.

"Ако се окаже, че Комисията не си е свършила работата и не са защитени интересите на небанковия финансов сектор или имаме неудачи там, аз съм първият човек, който ще каже. Както ви казвам сега, че според мен Иван Искров задължително трябва да си подаде оставката, така тогава ще говоря и за Мавродиев", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови