Гергов: Седем години чакам държавата да купи ЦУМ

OFFNews 29 юни 2015 в 20:29 8693 15

Лидерът на БСП - Пловдив Георги Гергов

Бизнесменът Георги Гергов заяви, че чака държавата седем години да се накани да купи сградата на ЦУМ за музей, което било много подходящо заради археологическите разкрития в непосредствена близост до нея.

"Дълго време чаках да се наканят от правителството да го купят и да направят музей. Ставаше един ансамбъл прекрасен. И сега са ми затворили входове с фургони и всичко", обясни социалистът. Той допълни, че междувременно няколко от етажите на магазина са станали офис център, в който ще работят 1500 човека, "компютърджии". "Мълчаливо, тихомълком го направихме. Така че ЦУМ не загива".

Членът на БСП коментира и ситуацията в столетницата.

"Може ли 120-годишна партия да няма кадри за ключови постове", попита риторично Гергов. Той посочи, че когато БСП е на власт на ключови постове по места се слагат хора, които не се познават от местната общност, нито пък са общували с тях в предизборната кампания.

"Такива, които въобще не сме ги виждали сред хората или на "Позитано" изведнъж се явяват на тези постове – в новото костюмче, лъснат, стегнат, защото ставал. Ами нашите хора какво да ги правим? Затова хората не ни вярват", описа ситуацията той.

Според Гергов проблемът на БСП от последната загуба на изборите е, че прекалено много се е мълчало. Лидерът на социалистите в Пловдив обяви, че първата задача пред партията е да си организира изборите, а не да си нарежда постовете. Според него “БСП лява България” може да спечели поне 6 общини в Пловдивско.

"Първомай не е на ГЕРБ, Асеновград е наш. Лъки я загубихме с малко гласове, сега ще си я вземем. Куклен не е наша, не е на ГЕРБ; Родопи е на ГЕРБ, Стамболийски не е на ГЕРБ, Съединение е наша. Сопот не е на ГЕРБ, не е наша, Карлово не е на ГЕРБ не е наша, Брезово е наша", обясни той.

Според Гергов е нужно малко на БСП, за да победи на изборите в изброените общини. За Пловдив обаче призна, че БСП няма шансове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!