Георги Марков: Борисов да върне мандата, а другите да се оправят

OFFNews 03 ноември 2014 в 21:05 3612 19

Георги Марков

Бойко Борисов има и конституционно, и морално право да върне мандата, а останалите да се справят. Това заяви пред БНТ бившият конституционен съдия Георги Марков.

След поведението на Реформаторския блок и след отказа на предложението за широка парламентарна подкрепа, ако Бойко Борисов поеме инициативата за следващото управление, той и ГЕРБ ще понесат изцяло негативите на политическата нестабилност, подчерта Марков.

Ако Борисов върне мандата, топката ще отиде в БСП и ако те не формират кабинет, президентът ще връчи мандата на друга партия и това може да е Реформаторският блок. Ако те направят правителство, Борисов със сигурност ще ги подкрепя, коментира Марков.

Бившият конституционен съдия посочи, че само ГЕРБ се държи като дясна партия, докато в Реформаторския блок няма нищо дясно. ГЕРБ без съмнение е дясна, защото 9 пъти победи БСП, смята Георги Марков.

Лидерът на ГЕРБ се ползва с доверието и на Жозеф Дол, и на Ангела Меркел и на много други европейски лидери. В така наречения Реформаторски блок няма автентична десница, защото ДСБ уби СДС, а другите са известни либерали, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!