Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ген. Атанасов: Готвим се постоянно за избори

OFFNews 31 юли 2015 в 10:00 4321 12

Снимка БГНЕС

"Готвим се постоянно за избори. Ако си спомняте добре, ние бяхме категорично против Борисов пак да бъде министър-председател".

Това заяви в ефира на Нова тв депутатът от РБ ген. Атанас Атанасов по повод изявлението на Кънев, че коалиционната криза в момента може да доведе до нови избори.

„Реформаторският блок” никога не е бил „за” чиста мажоритарна избирателна система, а гласуването беше задължително само по времето на комунизма – днес това е право”, коментира още ген. Атанасов за проваленото гласуване за въпросите на референдума, предложени от президента Плевнелиев.

„Всички знаем, че тази коалиция е изключително трудна. Правят се компромиси в името на държавата, но в един момент супата ще се насити”, каза Атанасов.

Събеседник на реформатора в студиото бе Станислав Иванов от ГЕРБ, с когото Атанасов се скара за избора на Мая Манолова за омбудсман и отговорността бе прехвърляна като топка между двамата политици.

„Никой от ГЕРБ не е подкрепил нейната кандидатура. Тя не може да бъде омбудсман”, категоричен бе Иванов.

Атанасов пък заяви, че лично той е бил против тайния вот и смята номинацията на Реформаторите – досегашният омбудсман Константин Пенчев за достойна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!