ГЕРБ търсят КОЙ от тях е гласувал за Манолова

Симона Костадинова 30 юли 2015 в 17:31 12373 19

Снимка БГНЕС

Цветан Цветанов.

Парламентарната група на ГЕРБ се събра на извънредно заседание, което продължи близо час.

На него е повдигната темата дали сред депутатите на ГЕРБ има такива, които са гласували "за" Мая Манолова, научи OFFNews.

След края на заседанието депутати от ГЕРБ коментираха, че днешният избор за омбудсман е "срамен" и "петно върху българския парламент".

Въпреки това те бяха категорични, че нито един депутат от партията на Борисов не е подкрепил Манолова.

Възможно е недействителните гласове в тайния вот да са на депутати от ГЕРБ, но не и гласове "за" социалистката, твърдят от ГЕРБ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветанов също заяви пред журналисти, че нито един депутат от ГЕРБ не е подкрепил Манолова.

"Няма колеги, които публично да са заявили, че ще подкрепят Манолова", заяви той.

Още преди две седмици обаче председателят на правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов заяви, че би подкрепил Манолова за омбудсман.

„Ако въпросът се поставя лично, бих изразил положително становище, но подчертавам, че нямаме обсъждане, няма партийно решение по този въпрос", заяви тогава той.

Цветанов каза още, че щом Манолова ще е омбудсман, то е добре да се подготви законопроект, който да дава възможност обществения защитник на републиката да бъде отзоваван, ако покаже политически пристрастия.

По-рано днес Манолова бе избрана за омбудсман с 129 действителни гласа "за" , а Константин Пенчев получи 82 гласа. Недействителните бюлетини са 12.

От РБ твърдят, че всички 20 техни депутати, които бяха днес в парламента, са гласували за Пенчев.

От ГЕРБ твърдят, че техни депутати също са подкрепили Пенчев, но има подозрения, че народни представители от управляващата партия са гласували за Манолова, защото сметките не излизат - общият брой на техните депутати е 84.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews