В Народното събрание се чете Коранът, недоволстват Патриотите

Ивайло Анев 22 април 2015 в 12:22 2515 17

Част от парламентарната група на ПФ.

На пресконференция в парламента от Патриотичния фронт се оплакаха, че няколко дни след Великденските празници и в навечерието на годишнината от Априлското въстание в българския парламент е четен Корана.

Съпредседателят на фронта Валери Симеонов заяви, че на 18 април в зала "София" на бившия Партиен дом се е демонстрирало, че България е част от старата Османска империя.

По думите му Главното мюфтийство е организирало концерт, на който неофициална делегация от Турция е взела официално участие. Симеонов допълни, че делегацията е била придружавана от зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, депутати от ДПС и от партията на Корман Исмаилов НПСД, част от Реформаторския блок и управляващото мнозинство, което има подкрепата и на Патриотичния фронт.

Според Симеонов концертът е бил с медийното съдействие на БНТ, БНР и БТА, а турската национална телевизия го е предавала директно.

"Това е религиозно-политическа пропаганда", категоричен беше лидерът на патриотите и определи концерта като сектантско и ислямско изявление.

По думите му от фронта са изключително разтревожени от факта, че в българския парламент неофициална делегация от Турция провежда религиозно мероприятие, за отразяването на което е ангажирана националната телевизия на южната ни съседка. 

Симеонов попита и дали представители на всяко вероизповедание може да наеме зала в Народното събрание.

"Може би това е напомняме, че в България официалното вероизповедание може би е ислям. Това е демонстрация на Турция към Европа за това, че Анкара ръководи с лека ръка България", категоричен беше патриотът.

"Може ли хорът „Йоан Кукузел” да изнесе тържествен концерт по повод Рождество Христово в турския Маджлис", попита реторично Валери Симеонов и си отговори: "категорично не".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!