Всички митничари в Лесово натръшкани на земята с белезници

OFFNews 02 ноември 2014 в 11:38 41673 20

Граничният пункт Лесово - Хамзабей

Всички митничари, които работят на "Лесово", са били проснати по очи на земята и закопчани с белезници, разказа председателят на легия "Антимафия" Григор Здравков, с когото OFFNews се свърза за подробности около акцията на граничния пункт с Турция.

Акцията на ГКПП "Лесово", заради която границата с Турция още е затворена, е започнала вчера вечерта. Целият митнически пункт е бил заграден от 30-40 служители на ДАНС. Някои от тях са влезли откъм Турция. Натръшкали са цялата смяна. В същото време са повикали извънредна смяна, която е била в почивка. Извънредната смяна е трябвало да поеме дейността на митничарите, които са били арестувани, но е останала извън границите на КПП-то и някъде около 23 часа са им казали, че пунктът изобщо няма да бъде отварян, разказа Здравков.

Всички митничари са били проснати на земята с белезници. ДАНС са изчакали да стане 6 часа и са тръгнали и по домовете.

Сигналът е за организирана престъпна група, рекет, контрабанда на акцизни стоки.

На митнически пункт "Лесово" работи братът на зам.-шефа на митница "Свиленград" Георги Константинов, когото го бяха съдържали с наркотици (2 кг амфетамини).

По принцип през ГКПП "Лесово" минава трафикът на хероин, трафикът на цигари в микробуси и фалшивите парфюми и други стоки от арабските страни.

Ако бяха отишли на Свиленград, щяха да намерят същото, коментира Григор Здравков.

Веднага обаче е изтекла информация към митничарите на ГКПП "Капитан Андреево", които са побързали да си изпразнят джобовете.

3 дни преди това (в четвъртък срещу петък) пак като част от този сигнал е проведена акция на ГКПП "Калотина". Противно на твърденията на прокуратурата, че трима са задържани, те само са били разпитвани. Част от сигнала е, че са изнудвали транзитно преминаващи шофьори на ТИР-ове за пари.

Акцията и резултатите от нея вероятно ще бъде използвана, за да се форсира обединението на НАП и Агенция "Митници" смята Здравков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!