Временните синдици влязоха в КТБ

OFFNews 27 март 2015 в 10:53 3515 2

Снимка БГНЕС

Финансовият министър Владислав Горанов, главният секретар на МВР Георги Костов, заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, както и двамата временни синдици Лазар Илиев и Росен Ангелчев влязоха тази сутрин в КТБ за първия си работен ден.

"Отговорността за работата на временните синдици Лазар Илиев и Росен Ангелчев до голяма степен е вече и отговорност на правителството", обяви финансист №1 на влизане в централния офис на КТБ на площад "Гарибалди". Той обясни, че финансовият министър по закон вече има пряка отговорност да следи за работата на синдиците и да наблюдава редовно отчетите им по отношение опазването на имуществото на банката.

Горанов посочи, че още на вчерашната среща е станало ясно, че могат да разчитат напълно на съдействието на всички държавни органи като изброи и българската прокуратура, и правоохранителните служби. "Така че, ако е необходимо съдействие и информационно обезпечаване, те да могат да имат директни комуникации", подчерта финансовият министър.

„Ще се разшири кръгът на обвиняемите по КТБ”, заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, който допълни, че се събират доказателства и вече има задочно обвинение срещу Цветан Василев.

От прокуратурата коментираха, че идването на министъра, зам.-главния прокурор и професионалния ръководител на МВР е знак, че държавата спира ограбването на КТБ. Днешните събития са продължение на среща с участието на премиера, главния прокурор Сотир Цацаров и шефовете на службите.

Временните синдици в Корпоративна търговска банка Лазар Илиев и Росен Ангелчев вече са вписани в Търговския регистър. Имената на квесторите Станислав Лютов и Елена Костадинчева са заличени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!