ВАС не уважи исканията на "Бромак" за съдебни отводи

OFFNews 30 март 2015 в 16:07 1570 0

ВАС не уважи исканията на

Върховният административен съд (ВАС) не уважи искането на "Бромак" за отводи на съдиите по делото за отнемане на лиценза на Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщи БГНЕС.

Петчленният състав на ВАС отхвърли исканията на жалбоподателя за отвод на съдиите Георги Колев, Милка Панчева, Александър Еленков, Наталия Марчева и Росен Василев, като неоснователни. ВАС остави без уважение и особените искания на "Бромак" за спиране на производството по административното дело.

Искането за отвод на Колев, който лично се зае с делото, е мотивирано с това, че той е председател на ВАС, но и заради негови прояви, които говорели за липса на безпристрастност, като например, че освен съдията-докладчик останалите членове на съдебния състав не били избрани на случаен принцип, а определени от Колев.

Оттегляне се иска и заради негови изявления, цитирани в пресата по случая КТБ. Менков иска отвод на съдия Василев, защото е командирован във ВАС, което също създавало съмнения в неговата безпристрастност.

Още в четвъртък пред журналисти Георги Колев определи искането като несериозно и намекна, че няма намерение да си прави отвод.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews