Борисов се среща с папа Франциск във Ватикана

Вероника Шербанова, Ватикана 23 май 2015 в 06:34 4502 2

Снимка БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще води делегацията, която ще посети Рим по случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На 23 май премиерът Борисов ще бъде на аудиенция при папа Франциск, като е предвидена среща и с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин.

По-рано беше обявено, че Борисов ще подари на папата дарохранителница с камък от гроба на свети Иван Рилски.

При посещението си при папата по повод 24 май 2012 г. президентът Росен Плевнелиев подари на папа Бенедикт XVI 200-килограмово позлатено яйце, обсипано с разноцветни кристални камъни, заради което отнесе много критики. 

По време на посещението си в Италия Бойко Борисов ще поднесе и венец пред паметника на Иван Вазов в Рим.

На 24 май пък Борисов ще присъства на молебен в църквата „Свети Павел“ в Рим, където ще бъдат и представители на българската общност в Италия. Премиерът ще участва и в поклонение пред мощите на Св. Кирил в базиликата „Сан Клементе“.

Във водената от министър-председателя делегация участват министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на отбраната Николай Ненчев, както и народните представители Димитър Главчев, Явор Хайтов, Найден Зеленогорски, Борислав Борисов, Полина Карастоянова, Марияна Георгиева и Мариана Бояджиева, обясниха от правителствената пресслужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!