Борисов се пошегувал за жената президент

OFFNews 20 януари 2015 в 11:04 3362 31

Борисов се пошегувал за жената президент

Премиерът Бойко Борисов обясни, че само се е пошегувал, че трябва да се номинира жена за президент.

Това стана по време на ежегодната среща на бизнеса с правителството в столичния хотел „Шератон“.

„Какво друго да кажа в зала, пълна с жени? Вече много внимателно ще подбирам думите си и ще внимавам какво казвам", каза с усмивка премиерът. 

"Ама какво искал да каже, ама дали това не е срещу президента Плевнелиев, ама коя ще е сега..? Единствената цел на това да се дискутира това кой ще е президент, е да се даде един кратък живот на това правителство и да се чудят дали не се играят някакви игри. Какво аз съм мислел да кажа..? Аз само се шегувах, просто ей така... В една аудитория със жени какво да им кажеш?", каза Борисов.

В неделя, на среща със женската организация на ГЕРБ Борисов изрази предположението, че страната може да има и жена президент, с думите: „Защо да не се напънем и да не издигнем жена за президент?“

В понеделник той моментално беше опроверган от вицепремиера Румяна Бъчварова, която посъветва медиите да не се задълбочават в темата. 

"Какво очаквате премиерът да каже на форум на жени на ГЕРБ? Това е най-любезното нещо, което той може да каже на присъстващите там. Моят съвет е не се задълбочавайте по тази тема", каза тя. 

Лансирането на идеята за кандидатирането на Бойко Борисов беше възродена преди седмица. В интервю за в. "24 часа" зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев обясни, че "от него (Бойко Борисов, бел. ред.) би станало достоен президент". Вицепремиерът Бъчварова в неделя пред БНР не отрече възможността Борисов да се кандидатира на поста.

По време на дебати в парламента през октомври 2014 година самият Борисов коментира възможността да се кандидатира за президент. Тогава той обяви готовността да оглави правителство на ГЕРБ, подкрепено от Реформаторския блок (РБ), Патриотичния фронт (ПФ) и други партии, с които ГЕРБ имал близки позиции. Това правителство според него обаче може да е с ограничен мандат до 2015 г. Борисов каза, че тогава могат да се проведат нови предсрочни парламентарни избори заедно с местните или това да стане през 2016 г. заедно с президентските. От парламентарната трибуна той обяви, че няма да се кандидатира за президент, ако правителството му изкара пълен мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!