Борисов: Лесно се искат оставки, но БСП защо не подмени самолетите?

OFFNews 02 октомври 2015 в 11:57 2250 6

Министерството на отбраната и министър Николай Ненчев имат пълна подкрепа. Лесно се искат оставки, но 20 години политическите ни опоненти не са си мръднали пръста за военната авиация.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов по повод поисканата вчера от БСП оставка на военния министър и подадения и оттеглен рапорт за напускане на ген. Румен Радев, командир на Военновъздушните сили.  

„Още в сряда приехме стратегия на Министерство на отбраната. Вчера се видяхме с министъра на отбраната Николай Ненчев просто, за да го информирам за разговора ни с ген.-майор Румен Радев. Няма нито една тема, по която МО не е срещнала подкрепа”, обясни премиерът.

„Бих се обърнал към нашите политически опоненти и то с цялото ми уважение към тях, тъй като само преди една година бяха на власт, защо не подмениха самолетите тогава?”, попита Борисов.

„Помните ли при тройната коалиция се отчитаха по 5 – 6 млрд. излишък на края на годината. Защо тогава от БСП не смениха авиацията, не строиха магистрали и пречиствателни станции, болници? Да бяха подменили авиацията. Изведнъж в нашето управление за пореден път се пада да изправяме нещо, което се е сринало”, каза още Борисов. 

Премиерът допълни, че сутринта е провел разговор с Радан Кънев по много теми, като една от тях е била авиацията.

„Имам пълната подкрепа на колегите от РБ, не е честно да си бездействал 20 години и сега да искаш оставката на един човек, който ако има пари ще го направи. Вчера казах това и на ген.-майор Радев, здравето и живота на пилотите ни е еднакво ценен и ще направим всичко необходимо”, каза още министър-председателят. 

 В същото време финансовият министър Владислав Горанов коментира, че България не може да си позволи да отдели 1 млрд. лева за закупуването на нов тип боен самолет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови