Борисов: В ГЕРБ е така – финансираме, строим и си режем лентичка

OFFNews 20 септември 2014 в 14:30 11074 22

Бойко Борисов реже лента.

В ГЕРБ е така – финансираме, строим и си режем лентичка, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора.

Той присъства на откриването на новоизградена детска градина в града и не пропусна да напомни, че градината е построена със средства от държавния бюджет, отпуснати по време на управление на ГЕРБ.

"Колкото повече детски градини, толкова повече работещи майки и бащи. Жените в 21 век искат да правят кариера. Как да работят родителите, ако няма къде да оставят детето", попита Борисов.

Той се закани, че ГЕРБ ще управлява по-твърдо, по-безкомпромисно и няма да спести на никого нищо.

"Ние минахме през гонения с една единствена цел – ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок. И затова се събраха от кол и въже хора там, само и само да попречат на ГЕРБ да има пълно мнозинство и да управлява самостоятелно.

Желаем им голям успех, но това, което чувам, от поведението им и това, което правят, те ще са последните, с които ще си разговарям след изборите", каза Борисов.

Тази реплика беше по повод обвинението от днес на лидера на ДСБ Радан Кънев, че ГЕРБ и ДПС стоят зад издигането на Сотир Цацаров за главен прокурор.

„Защо Радан Кънев не отиде да пита Цветанов, да ме пита мен колко пъти съм бил в прокуратурата през тази година и три месеца – над 15 пъти. Защо не дойде тогава да ни каже кой е избрал главния прокурор или ВСС? Защо тогава мълча, а сега, понеже му е политически изгодно, иска да ни сложи вини", попита лидера на ГЕРБ.

Той попита Радан Кънев къде е бил при аферата "Костинброд" и когато разкарвали лично него и всички министри на ГЕРБ по прокуратурата.

"Той мълчеше като риба. Сега станал голям защитник на демокрацията. Точно обратното – ние и тогава си мълчахме, и сега си мълчим, защото съдебната система трябва да е абсолютно спокойна при взимането на решения, дори когато са и срещу нас", каза още Борисов.

Той нападна десните и за състоянието, в което са оставили София след години управление на града: "Така наречената „Синя София“, Костов - премиер, Софиянски - кмет, след него - СДС, ДСБ и всичките тези борци за демокрация, те така бяха опоскали столицата, че над 140 детски градини бяха реституирани, продадени и разграбени". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!