"Боклуци, ще ви уволня, мръсни ченгета"

Владислава Тричкова 23 март 2015 в 15:00 10093 14

"Боклуци, ще ви уволня, мръсни ченгета". Това крещял лидерът на "Атака" Волен Сидеров по време на инцидента, който стана през януари 2014 г. на летище Варна.

Това стана ясно днес от показанията на полицая Недко Недев по време на заседание в Софийски градски съд (СГС). 

Днес съда даде ход на делото срещу Волен Сидеров, който отговаря за хулиганство и посегателство срещу полицай.

В началото на 2014 г. срещу лидера на "Атака" бе повдигнато обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Случката се разигра на летище Варна. Тогава Сидеров и компанията му (около 10 човека) стигнаха до скандал с Димитър Бахнев. Противоречията са започнали още в самолета, но когато кацат във Варна народният представител се е опитал да вземе личните данни на Бахнев, за да го съди. 

Полицаи, сред които и частните обвинители Недко Недев и Милен Кателиев, са от свидетелите на случката и днес бяха разпитани в съда. 

И двамата разказаха, че Сидеров е бил агресивен. Главната му цел е била да вземе личните данни на Бахнев. След като обаче полицаите му обяснили, че това няма как да се случи и че по-скоро те могат да вземат неговите личните данни, Сидеров се разгневил още повече. Тогава избутал полицая Костадин Колев и го ударил по лицето. 

Народният представител отрича да е удрял някого, но пък Колев има медицинско, изкарано минути след инцидента. 

"Сидеров твърдеше, че не е блъскал и удрял никого, както твърдеше и че не е удрял колегата Колев", коментира Недев. 

По време на скандала на летището лидерът на "Атака" през цялото време е показвал картата си на народен представител, крещейки на полицаите, че са длъжни да му съдействат. 

На последното съдебно заседание, което се проведе в края на февруари, делото бе отложено, за да се даде време свидетелите на инцидента да се конституират като граждански ищци и частни обвинители. 

В съдебната зала днес присъстваха шестима от свидетелите, като само един от тях - Костадин Колев, пожела да се конституира като частен обвинител в производството, което му дава правото да се запознае с доклада, да прави искания, обжалвания, да иска отвод на съда, ако счита, че някой е предубеден и т.н. 

Именно Колев е полицаят, който Сидеров удря. Другите двама частни обвинители Недев и Каталиев са били обект на обиди от страна на народния представител, но нямат физически наранявания. Днес той също даде показания пред съда.

Лидерът на "Атака" не се яви лично на делото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!