Бойко освободил България 2 пъти. Летял е и пак ще лети

Патетични похвали към лидера на откриването на кампанията на ГЕРБ

Нели Чолашка 07 септември 2014 в 17:09 6727 67

Бойко Борисов на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ за парламентарните избори 2014 г.

„За мен въобще не е важно кой ще е премиер. Хората казват кой ще е премиер. И не е редно това да се поставя предварително като въпрос“.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в края на речта си пред симпатизанти в зала Арена Армеец, където партията откри предизборната си кампания.

Това изказване беше намек към Реформаторския блок, който постави условие за коалиция с ГЕРБ след изборите - Борисов да не е премиер. ГЕРБ до голяма степен разчита на Блока, за да може да състави правителство след изборите на 5 октомври.

В изказванията преди речта на Борисов, с която беше закрито мероприятието, се твърдеше, че лидерът на ГЕРБ е единственият и незаменим министър-председател на България, с което дадоха заявка, че няма да отстъпят на друг премиерското място.

Бивши седесари и Цветанов: Бойко е единственият премиер

Особено патетично беше изказването на бившия седесар и бивш конституционен съдия Георги Марков (с него заработи минимум зам.-министерски пост).

По думите му СДС е започнала битката срещу комунизма, но за съжаление по пътя е починала и сега задачата на ГЕРБ е да продължи битката.

Той изрази силно възмущение от факта, че коалицията, управлявала последната година, е разследвала лидера на ГЕРБ защо е летял с правителствения самолет.

"Летял е и пак ще лети", прогнозира Марков. Като плюс за Борисов той изтъкна факта, че е "единственият европеец, когото Меркел (канцлерът на Германия Ангела Меркел) прегръща".

Марков обяви още, че Бойко два пъти е освободил България от тройната коалиция и той е човекът, който ще ни спаси от потопите и наводненията.

Преди Марков реч държа и друг виден представител на СДС - Едвин Сугарев, председател на "Национално движение 22 септември".

Той обясни, че движението му доброволно се е отказало от участие в изборите с цел да не се разпиляват десните гласове, а да отидат в ГЕРБ.

"Принадлежим към една и съща кръвна група и политическо семейство", обяви Сугарев и призова Реформаторския блок, ако влезе в 43-то Народно събрание, да подкрепи ГЕРБ.

Очаквано зам.-председателят на ГЕРБ и дясна ръка на Борисов - Цветан Цветанов, обяви лидера на партията за най-добрата и единствена кандидатура за бъдещ премиер.

"Бойко Борисов е силен център нападател и само той може да води националния отбор", образно се изказа Цветанов.

По думите му Борисов ще е първият в историята на България политик, който ще е премиер два пъти.

Борисов: Работа, дисциплина и енергийна ефективност

Само работа и работа може да ни донесе пенсии и заплати, обяви в речта си лидерът Бойко Борисов.

Той обвини хората, които се оплакват, че държавата липсва: "Стига с това „държавата я няма” - как така, а кой замърсява природата и боклука по реките? Затова работа, дисциплина, уважение към противниците".

Борисов наблегна на частта за енергийната ефективност от управленската програма на ГЕРБ, която беше представена преди няколко дни.

По думите му 711 хил. домакинства живеят в панелни жилища и това означава, че след 10-15 години 3 млн. българи ще останат без жилища. 

Борисов даде за пример Германия, която още в началото на 90-те години е решила този проблем чрез саниране на панелните блокове.

Той призова хората си да водят толерантна кампания и обеща да няма реваншизъм, въпреки че БСП и ДПС си го заслужавали.

„Много ми се иска, поголовната сеч, която настана от ДПС и БСП преди година и два месеца, където бяха сменени всички кадри на ГЕРБ", уточни Борисов.

Той искал партията му да има успех не заради "тази тъпа дума власт", и не заради това да натриват носа на някого.

ГЕРБ ще спести 100 лв. от билбордове и ще ги дари на наводнените райони

В началото на речта си Бойко Борисов помоли всички да станат за минута мълчание в памет на загиналите от наводненията от 6-ти септември:

„Последните месеци ни сполетяха много бедствия. Отдавна бяхме планирали това откриване на кампанията. Затова първо ще ви помоля да станете и да почетем, тези които са имали нещастието по възможно най-нелепия начин да загинат, за което е виновна и природата и човешката глупост.

И понеже сме свикнали да бъдем прагматични и да се отзоваваме там, където има нужда - само преди 10-ина дена чрез структурите ни в Мизия и Бяла Слатина дадохме 70 000 лева за медикаменти и храни. Изпълнителната комисия да се събере още днес тука и да предоставим на кметовете на бедстващите райони, като вземем пари от „пропагандата“, която правят другите партии – да се вземе решение 100 000 лева да предоставим на кметовете.

Построихме магистрали, а те си слагат билбордове и от сутрин до вечер ги гледаме по клипове по телевизията“, обяви Борисов в началото на речта си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!