Бойко: Скоро всички ще сърбат супа от тефтерчета

Нели Чолашка 04 април 2014 в 10:20 7802 24

Бойко Борисов

Всички ще си сърбаме попарата, че сме ги търпяли една година. И след това всички ще сърбат супа от тефтерчета.

Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод осъдителната присъда (3 години ефективно) вчера за бившият шеф на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

По повод разследването срещу Златанов миналото лято прокуратурата прожектира избрани страници от тефтерчето на Златанов, в които фигурираха инициали на политици от ГЕРБ - И.Ф., Ц.Ц. и Б.Б.

След скандала Искра Фидосова напусна парламента и парламентарната група на ГЕРБ, никой друг не пое отговорност.

Това, че има присъди за висши чиновници, е само добре за съдебната система. Разбира се, че има и кадрови назначения, които не са били от най-добрите. Но това е абсолютно троха на фона на това, което се задава от това правителство.

Както виждате, ако сме имали грешно назначение, има кой да ни изправи пред лицето на съдебната система. А другото, което ще се случи, в България няма кой да го изправи", смята Борисов.

Той коментира и интервюто на спортната министърка Марияна Георгиева пред bTV тази сутрин:

Сутринта слушах по БТВ спортната министърка и просто се едно бех на театър, толкова ми беше интересно.

Трябва по-често да говори, ще я слушам винаги, защото ми е страшно симпатична, толкова хубаво говори, че е действително голямо удоволствие".

Георгиева се опита да отговори на обвиненията на ГЕРБ, че нейното министерство ще отпусне 20 млн. лв. за спортни зали и басейни по села и паланки.

„Няма да говоря за интровертност на духа, ще говоря с факти. Ще прецените колко изчерпателна ще бъде, самооценката не ми е претенция”. С тези думи започна Георгиева.

Ами ако от село Гулийка излезе един Бербатов?, попита министърката по повод конкретната атака на ГЕРБ за инвестиция от 60 000 лв. за спортна зала в селото, в което живеят 126 души.

Когато Борисов разбра, че Марияна Георгиева ще е на парламентарния контрол днес, обеща да остане за него и да слуша.

"Няма да задавам въпроси, само ще слушам  (тя така хубаво говори и така си вярва), обеща лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!