Бойко: Няма да махна Орхан Исмаилов под натиск

OFFNews 25 ноември 2014 в 12:37 12925 20

Снимка Сергей Антонов

Няма да отстраня зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Няма да се поддам на натиск. Няма да позволя някой да застраши етническия мир. Единственото по-лошо от това да няма правителство е да има подобен конфликт.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред "Преса" по повод ултиматума на Патриотичния фронт, че ще оттегли подкрепата си от правителството, ако премиерът не оттегли зам.-министър Исмаилов.

Коментарът на съпредседателя на ПФ Валери Симеонов пред Дарик беше, че на Борисов не му отива да изтъква етническия мир като причина за разногласията между партиите.

„Ясно е, че има други аргументи, поне да бъде така доблестен да си ги каже", допълни Симеoнов.

„Не мога да приема, че това е позиция на г-н Борисов, трябва да получим официална позиция. Ако е така, както е казано, е някакво недоразумение. За какъв етнически мир говори Борисов? Тази теза много отдавна я опровергахме. Нямаме нищо против хора с турски имена да заемат определени постове. Казахме, че не сме против и Вежди Рашидов. В случая просто става въпрос за човек, предложен от Корман Исмаилов, който е завършил в Истанбул, и научният му ръководител е Ахмет Давутоглу - външният министър ислямист на Турция. Става въпрос за зависимост от проосманското управление на Ердоган и възможно изнасяне на информация от Министерството на отбраната към турските тайни служби. Това сме го обяснили на г-н Борисов и е неуместно да се спекулира, че ПФ е против турци, цигани и др. Ясно е, че има други аргументи Борисов, да бъде така доблестен да ги каже. Като получим позицията му, ще направим Консултативен съвет и ще излезем с обща позиция", каза Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!