Божидар Димитров сбъдна мечтата си, изкъпа премиера със свещена вода (видео)

Борисов поля Влади Горанов

Ивайло Анев 03 август 2015 в 14:28 15291 25

Снимка Facebook, Бойко Борисов

Директорът на НИМ Божидар Димитров сбъдна мечтата си, като изпълни заканата да изкъпе премиера Бойко Борисов с водата, бликнала от кладенец в Голямата базилика в Плиска.

В края на миналия месец Димитров изрази надежди, че Борисов ще намери време да посети Базиликата, където ще бъде окъпан за здраве и успех. 

Преди това историкът обяви водата за животворна и свята и се позова на предсказание на Ванга.

Той увери, че лично пророчицата му е казала, че България няма да се оправи, докато не бъде възстановена Голямата базилика в Плиска. 

Днес във фейсбук премиерът се похвали, че правителството е отпуснало 500 хил. лв. за проучване, реставрация и консервация на археологическия комплекс в първата българска столица. 

Явно с това той е заслужил честта да бъде един от първите изкъпани със светената вода. 

"Реставрацията протича в няколко етапа, като ние разгледахме „Свещения кладенец”, в чиито води се смята, че е бил покръстен самият княз Борис и някога са вадили вода за първите покръствания", разказа премиерът в социалната мрежа, след което добавя, че е бил окъпан лично от директора на НИМ, като прилага и снимки от ритуала.

От кадрите личи, че Борисов лично е полял финансовият министър Владислав Горанов със святата вода.

"Надявам се, комплексът „Стара плиска” да се превърне в културно-исторически център, където посетителите да виждат поетапно, през вековете, какви събития са се случвали по нашите земи преди 1150 години", завършва премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!